W ostatnich dniach sierpnia 2016 roku mieliśmy okazję organizować kulinarny pokaz wwraz z degustacją podczas Dni Otwartych Bejo Zaden Poland w Konotopie pod Warszawą. Bejo Zaden to lider na rynku wśród producentów nasion warzyw, a dni otwarte to wydarzenie przygotowane dla producentów i rolników z całej Polski, którzy na żywo mają okazję zobaczyć nowości odmianowe i zdobyć dodatkową wiedzę związaną z uprawą.
Czwórka blogerów kulinarnych: Tomek z magicznyskladnik.pl, Małgosia z karmelowy.pl, Kasia z www.kuchniabazylii.pl i Ania z nietylkopasta.pl przygotowała fantastyczne dania w których królowały warzywa. Wśród dań znalazły się:
- koktajle z warzywami – koktajl z botwinką, koktajl ze szpinakiem i selerem naciowym, koktajl z marchewką i białą kapustą
- sałatka z pęczakiem i warzywami
- szaszłyki z warzyw korzeniowych z boczkiem
- coolwrapy z serkiem z nowej odmiany kapusty typu Coolwrap
- ciasto marchewkowe i brownie z burakiem
To były dwa dni pełne intensywnej pracy, setek przygotowanych porcji każdego z dań i słów uznania od osób degustujących. Blogerzy kulinarni gotują nie tyko pięknie ale i smacznie!